Juankosken apteekki - Pharmacy of Juankoski

Säyneisen sivuapteekki

Erityisasiantuntijat


Juankosken apteekista löytyy tällä hetkellä erityisasiantuntijuutta astmaan, diabetekseen sekä sydän- ja verenpaineasioihin.
Huolehdimme täydennyskoulutuksesta, jotta asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen palvelun.

Reseptien uusiminen


Reseptit eivät uusiudu automaattisesti, vaan asiakkaan täytyy pyytää reseptin uudistamista joko tietokoneella itse kirjautumalla pankkitunnuksilla www.omakanta.fi tai apteekista tai terveyskeskuksesta. Mikäli et itse käy apteekissa, asioiden hoitajalla täytyy olla reseptin uudistamispyyntöä varten kirjallinen suostumus. (Muussa asioinnisssa riittää asianomaisen Kela-kortti.) Terveyskeskuksen kautta reseptien uudistamismispyynnön voi tehdä myös soittamalla. Varaa reseptin uudistamiseen 8 vuorokautta.

Lääkkeiden annosjakelu


Mikäli haluat, saat säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit 2 viikon erissä jaoteltuina annospusseihin. Esimerkiksi maanantaiaamuna otettavat lääkkeet ovat erillisessä kertakäyttöpussissa, maanantain päivälääkkeet omassaan, iltalääkkeet omassaan jne. Jokaisen käyttäjän lääkkeenottoajat on merkitty yksilöllisesti ja jokaisessa pussissa on ilmoitettu siinä olevat lääkkeet.

Koneellisesti pakatut annospussit lisäävät lääketurvallisuutta. Asiakkaan kokonaislääkitys ja lääkkeiden yhteensopivuudet tarkistetaan. Lisäksi koneellinen jakelu on virheettömämpää ja hygienisempää kuin dosetin täyttäminen käsin. Palvelu on maksullista, mutta säästöä kertyy siitä, ettei kotiin kerry turhia lääkkeitä sekä siitä, että lääkkeet jaetaan yksikköhinnaltaan halvimmasta pakkauksesta.

Tarkempaa tietoa saat apteekista sekä www.pharmaservice.fi

Lääkkeen yhteisvaikutusten seuranta


Seuraamme automaattisesti lääkkeiden yhteisvaikutuksia.
Havaitsemme yhteisvaikutukset myös meiltä aikaisemmin ostettujen lääkkeiden kanssa.
Epäselvät tapaukset varmistamme aina lääkäriltä.

Apuvälineet


Tarvitsetko muutakin kuin lääkkeitä?
Meiltä saa nyt myös erilaisia arkielämää helpottavia apuvälineitä: lääkeannostelijoita, tabletin puolittajia ja murskaajia, pakkauksien avaamisen apuvälineitä, kurkottajia, suurennuslasiviivaimia, kävelykeppejä ym. 
Apuvälineet Juankosken apteekissa.

Lääkejätteiden vastaanotto


Siivoa lääkekaappisi vähintään kerran vuodessa.

Tuo vanhentuneet, käytöstä poistetut ja sellaiset lääkkeet, joiden käyttötarkoitus ei ole tiedossa apteekin eteisen keräyspisteeseen. Lähetämme ne ilmaiseksi ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi. Huomioi, että lääkkeiden pahvipakkaukset ja tietoliuskat eivät ole ongelmajätettä.

Lajittele lääkejätteistä erikseen henkilökunnalle annettavaksi JODI (esim. Betadine, Jodix ja Iodosorb-nimiset lääkkeet) sekä ELOHOPEA tiiviiseen pussiin laitettuna (elohopeaa tulee vanhojen kuumemittareiden särkyessä).

Neulat ja ruiskuille on erillinen keräyspiste eteisessämme.

Turvallisuussyistä emme ota asiakkailla olleita lääkkeitä apteekkiin hyvitettäväksi ja uudelleen myytäväksi.