Juankosken apteekki
ma – pe klo 9 – 18
la ja aattoina klo 9-14
(31.12. avoinna 9-18)
su ja juhlapyhinä klo 12 – 15

 

 

Säyneisen sivuapteekki
ma – pe klo 9 – 15
(24.-27.12. suljettu)
 

Alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset

Voimassa olevat alueelliset suositukset 15.12.2020 alkaen

Kasvomaskisuositus säilyy ennallaan: maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Alueellinen työryhmä suosittelee, että maskia käytetään aktiivisesti varsinkin sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa kuten aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Myös kouluissa ja oppilaitoksissa yläkoulusta alkaen olisi hyvä käyttää maskia.

Miksi maskia käytetään?
Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa, puhuu tai laulaa. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Kasvomaskeja on monenlaisia: erilaisia itse valmistettuja tai kaupoista hankittavia, kankaasta tai muista materiaaleista valmistettuja maskeja. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Tutkimusten mukaan virus tarttuu erityisen helposti ahtaissa sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. On hyvä huomata, että osa COVID-19 -tartunnan saaneista ihmisistä ei saa lainkaan oireita tai oireet ovat hyvin vähäisiä, ja tästä syystä henkilö ei ole tietoinen tartunnastaan. Virus voi tarttua jo muutama päivä ennen oireiden alkua.

Meiltä löydät erilaisia suojaimia: kertakäyttöisiä, pestäviä kankaisia, FFP2-hengityssuojaimia, kasvovisiirejä.

Suositut “Juice-kangasmaskit” – saatavissa vain meiltä: nouto apteekilta tai tilaus sähköpostitse: 11,-/kpl + toim.kulut 2,50 (1-2 maskia), 5,00 (3-4 maskia), isommat erät lähetetään useina kirjeinä. Isompien määrien toimitukset Kuopioon sovittavissa!
Maski on laadukas CE-merkitty SafeSmile-maski (Safe-työsuojelutarvike).